Honesuki - univerzálny kuchynský nôž
Honesuki sú japonské vykosťovacie/úžitkové nože.
Skvelý na vykosťovanie kuracieho a červeného mäsa, ale aj ako univerzálny nôž!
Tvar poskytuje priestor pre prsty pri práci nad doskou.
Vďaka tenkému hrotu orientovanému na detaily je dokonca schopný vykonávať detailné úlohy, pri ktorých by sa inak použil krájací nôž.
Jedná sa o obojručné honesuki a je brúsené brúsením 50/50. Nože Kasumi sú kované v Seki Japan, oblasti s viac ako 800 ročnou kováčskou históriou.
Čepeľ je tvorená kovaním skladaných vrstiev mäkkej nehrdzavejúcej ocele (nazývanej Jigane) okolo centrálneho jadra vytvoreného z nehrdzavejúcej ocele VG10.
Stredové jadro je temperované na 59 - 60 HRC, čo zaisťuje mimoriadne ostrý a dlhotrvajúci okraj.
Čepeľ je kovaná pomerne tenko, takže pri prerezávaní jedla má malý alebo žiadny odpor.
V súlade s najlepšou tradíciou výroby nožov je k unášaču kovaním privarená oceľová objímka, aby sa zabezpečilo, že častice jedla sa nemôžu zachytiť medzi unášačom a rukoväťou.
Rukoväť je vyrobená z tvrdého dreva impregnovaného čiernou živicou (Paakawood).
Nože Kasumi držia výnimočne dobre v domácom aj profesionálnom kuchynskom prostredí.
Celková dĺžka noža : 25 cm
Dĺžka čepele : 14 cm
Dĺžka rukoväte : 11 cm
Typ ocele : damašková VG - 10 ( 32 vrstiev )