Nože KASUMI DAMASCUS patria medzi priekopníkov japonských damascénskych nožov v Európe. Odštartovali tak popularitu vrstvených čepelí na starom kontinente. Ich jadro je ukuté z ocele VG-10. Táto špeciálna antikorózna oceľ sa používa výlučne v nožiarskom priemysle a vyrába ju oceliareň v japonskom Takefu. Má vysoký obsah uhlíka, ktorý jej spolu s vanádiom a kobaltom zabezpečujú úctyhodnú tvrdosť v rozmedzí 59 – 61 HRC /Rockwellova škála tvrdosti/. Stupeň tvrdosti je ovplyvnený spôsobom spracovania, pričom KASUMI DAMASCUS dosahujú tvrdosť 61 HRC. Z každej strany jadra je prikovaných 16 vrstiev. Strieda sa tu tvrdá a mäkšia oceľ, ktorá sa vzájomne prekladá a kuje. Výsledkom sú viditeľné vrstvy, ktoré vytvárajú zaujímavé obrazce. Damascénske čepele sú nielen estetické, ale i obzvlášť odolné a komplexné. Ostrie čepele je symetrické v tvare „V“.
Konštrukcia noža je „full tang“, čo znamená, že čepeľ prechádza oceľovou časťou až po koniec rúčky. Tá je zhotovená zo stabilizovaného dreva – pakka wood a spevnená dvomi nitmi. Nože sú preto veľmi pevné a vhodné na intenzívnu prácu. Záštita je kovaná z antikoróznej ocele.
Nože KASUMI DAMASCUS zaujmú nielen svojou vysokou kvalitou ale i estetickou hodnotou. Damascénska čepeľ ozdobená logom v podobe kanji znaku a dôležitou informáciou Made in Seki, dokonale ladí s elegantnými čiernymi rúčkami.
Celková dĺžka noža : 24 cm
Dĺžka čepele : 13 cm
Dĺžka rukoväte: 11 cm ( drevená čast9,5 cm )
Oceľ noža : damašková oceľ VG- 10 - 32 vrstiev
Využitie : mäso, zelenina.