Čepeľ nožov Kasumi Tora je vyrobená z japonskej ocele Daido 1K6. Je to osvedčený materiál s podobnými parametrami ako napríklad známa VG-2 alebo Aichi AUS-6. Na rozdiel od AUS-6 obsahuje 1K6 aj 0,13% molybdénu, ktorý zabezpečuje dostatočnú pružnosť materiálu. Tvrdosť tejto ocele dosahuje veľmi slušnú úroveň 57 HRC, ktorou zľahka prekonáva európskych konkurentov. Symetrické ostrie v tvare „V“ zabezpečuje delikátny rez. Čepeľ sa veľmi dobre ostrí.
Konštrukcia noža je typicky japonská. Čepeľ prechádza svojím tkz. chvostíkom /half tang/ cez plastový prstenec do oválnej rúčky. Tá je zhotovená z magnóliového dreva. Finálny tmavý epoxidový lak jej zabezpečuje dlhú trvácnosť. Výsledkom je vysoký stupeň elegancie tak typický pre značku Kasumi.
Kuchynské nože Kasumi Tora predstavujú vstupnú bránu do ríše profesionálnych japonských nožov. Potvrdením faktu, že sa podarilo skvele vyvážiť pomer kvality a ceny, je logo KASUMI hrdo osadené na každej čepeli.